Inovácie – Kľúč k transformácii a udržateľnosti (seminár k 30. rokom Biocentra Modra)
14.05.2024 - Inovácie – Kľúč k transformácii a udržateľnosti (seminár k 30. rokom Biocentra Modra)
Pri príležitosti 30. výročia vzniku Biocentra VÚP v Modre bolo IZPI pozvané zúčastniť a odborného podujatia „Inovácie – kľúč k transformácii a udržateľnosti“.
Podujatia sa zúčastnili pracovníci vedenia NPPC, vedeckí pracovníci VÚP, emeritní pracovníci VÚP, študenti škôl so zameraním na potravinárstvo, zástupcovia zväzov výrobcov potravín a vybrané stavovské inštitúcie.
Stanislav Baxa (Výskumný ústav potravinársky, Odbor technológie, inovácií a spolupráce s praxou, NPPC) vo svojej úvodnej prednáške predstavil 30 ročnú históriu Biocentra v Modre. V rámci prednášky bolo spomenuté, na čom všetkom pracovisko v minulosti pracovalo.
Druhá časť podujatia bola venovaná odborným vstupom mladých vedeckých pracovníkov, v rámci ktorej boli predstavené výsledky potravinárskeho výskumu. Príspevky sa týkali širokého spektra rôznych oblastí potravinárskeho výskumu. Po každom prezentovanom príspevku nasledovala krátka diskusia.
V rámci časti určenej na networking sa opätovne otvorila otázka spolupráce IZPI a Biocentra Modra smerom k zabezpečeniu odborného vzdelávania na spoločne prospešné odborné témy. Po dohode so zástupcami Biocentra pošle IZPI návrhy téz (okruhov oblastí), na ktoré žiada od Biocentra zabezpečiť odborné vzdelávanie.
Viac v správe z aktivity.