Katalóg poradenských produktov platný pre výzvu 39/PRV/2019
Návrat na zoznam poradenských produktov
Vybrali ste si oblasť - 3. Potravinárstvo / 3.13. Poradenstvo pri spracovaní mlieka na salašoch, malých farmách, rodinných farmách
Fokusová oblasť: 2B
Popis poradenského produktu
1. Názov poradenského produktu: Poradenstvo pri spracovaní mlieka na salašoch, malých farmách, rodinných farmách
2. Stručný popis poradenských činnosti: Poradenstvo v oblasti ako získať a ošetrovať surové mlieko. Ošetrenie mlieka na výrobu mliečnych výrobkov. Základné postupy a podmienky pre spracovanie mlieka na mliečne výrobky. Analýza a návrh riešenia – správna výrobná prax, technológie výroby mliečnych výrobkov, kontrola kvality. Definícia problémov a ich príčin a návrh konkrétnych opatrení pre odstránenie, resp. nápravu problémov.
3. Stručný predpokladaný benefit objednávateľa produktu: Začínajúci farmár na základe návrhov opatrení pod odborným dozorom priebežne odstraňuje problémy a príčiny daného stavu pri výrobe a spracovaní mlieka, mliečnych výrobkov na svojej farme.
4. Rozsah činnosti poradcu v hodinách a cena poradenského produktu: 60 hodín odbornej práce, z toho 30 hodín výkon na farme.
5. Ďalšie špecifické náklady potrebné na výkon poradenstva: V prípade potreby a po dohode s objednávateľom potrebné analýzy.
6. Návrh kritérií na kontrolu splnenia realizácie produktu: Doloženie správ a vyjadrenie farmára o úspešnosti, resp. realizovateľnosti návrhov opatrení poradcu.
Poradcovia pre daný produkt
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v NItre/Agronomická fakulta
Priebeh zamestnaní: 1996-súčasnosť: AGRIFOP, a.s. Stakčín
Kvalifikácia: 101-Životné postredie, 102-Verejné zdravie-zdravie zvierat a rastlín, 103-Identifikácia a evidencia zvierat, 104-Oznamovanie chorôb, 105-Starostlivosť o zvieratá, 106-Dobrý poľnohospodársky a environmentálny stav pôdy, 107-Bezpečnosť pri práci (Normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva), 113-Inovačné vzdelávanie pôdohospodárskych poradcov SR-Zákonné požiadavky na riadenie a dobré poľnohospodárske a environmentálne podmienky a normy bezpečnosti pri práci založené na právnych predpisoch Spoločenstva
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Odbor: Konzervovanie potravín a technológia mäsa
Priebeh zamestnaní: 05/2019: NPPC - VUP; 02/2014-04/2019: Cloetta Slovakia s.r.o. Levice; 05/2007-01/2014: IDC a.s. Bratislava; 01/2001-04/2007: Aroco s.r.o. Praha; 07/1992-12/2000: VUP Bratislava; 11/1991-06/1992: CHTF STU Bratislava
Kvalifikácia: Absolvent potravinárskeho odboru SŠ, VŠ, dlhoročná prax v potravinárstve na rôznych pozíciách, v rôznych odboroch, absolvent rôznych typov odborných a manažérskych školení (ISO, BRC, Projekt management)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita, Bratislava/CHTF, Odbor: Kvasná chémia a bioinžinierstvo, 1985
Priebeh zamestnaní: Slovenské škrobárne n.p. Trnava: 1985-1986; VUCHT Bratislava: 1986-1997; NPPC: 1997-doteraz
Kvalifikácia: 33 rokov praxe v odbore potravinárstvo
Teritórium pôsobnosti: Bratislavský kraj, celá Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola poľnohospodárska v Nitre/fytotechnický odbor
Priebeh zamestnaní: 01.12.2013-súčasnosť: Ján Balko, s.r.o., Hontianske Nemce; 24.11.2021-súčasnosť: Vidiecka platforma, Banská Štiavnica
Kvalifikácia: lektoruje semináre zamerané na poľnohospodársku prvovýrobu a spracovanie poľnohospodárskej produkcie a lektorovanie seminárov zameraných na predaj z dvora,...
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: CHTF SVŠT Bratislava/Technológia mlieka a tukov
Priebeh zamestnaní: 2017-súčasnosť: výkonný riaditeľ , Levické Mliekárne a.s. Levice; 2014-2017: výrobný riaditeľ (MILSY a.s. Bánovce nad Bebravou; 2012-2014: vedúci prevádzky Slovenská Ľupča (Bryndziareň a syráreň, s.r.o. Zvolenská Slatina); 2011-2012: výrovný riaditeľ, poverený generálny riaditeľ (GROTTO, a.s. Bartošova Lehôtka; 2009-2011: riaditeľ pekárne NIPEK (PENAM Slovakia, a.s. Nitra); 2007-2009: riaditeľ pekárne PENAM Lučenec (PENAM Slovakia,a.s. Nitra; 2005-2007: výrobný riaditeľ (SENOBLE Centrale Europe,s.r.o., Zvolen); 2001-2005: riaditeľ závodu (Zvolenská mliekareň, a.s. BONGRAIN S.A. Viroflay, France); 1999-2001: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen; 1996-1998: výrobno-technický námestník (Zvolenská mliekareň, a.s. Zvolen).
Kvalifikácia: CUB Bratislava (Efektívny manažér, Marketing v praxi)
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská technická univerzita (STU), Bratislava/Potravinárstvo
Priebeh zamestnaní: Mäsko a.s.:2007-2012, NPPC: 2013-doteraz
Kvalifikácia: Preukaz posudzovateľa na senzorické hodnotenie potravín
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: Vysoká škola veterinárna, Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: 1986-1994: Okresná veterinárna správa Žilina; 1994-1998: firma EUROMAT, Žilina; 1998-2000: Firma Nolan Žilina; 2000-2010: Frima Haki Žilina; 2010-2017: Firma Nolan Žilina; 2017-do súčasnosti: Firma Waldos Žilina
Kvalifikácia: Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov, I. atestácia, Slovenská národná akreditačná služba-certifikát manažéra kvality
Teritórium pôsobnosti: Banskobystrický kraj, Žilinský kraj, Prešovský kraj
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: Univerzita veterinárneho lekárstva Košice/Všeobecné veterinárne lekárstvo
Priebeh zamestnaní: UVL Košice - odborný asistent; Colná správa-inšpektor; Slovenská poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia - vedúci odboru kontroly, poradca a konzultant oblasti potravinového práva
Kvalifikácia: Ochrana spotrebiteľa a trhový dozor, audit a inšpekcia, základy kontroly verejnej správy, vinárstvo a pivničné hospodárstvo, podnikateľ v poľnohospodárskej malovýrobe na vidieku, interný audítor, lektorská činnosť, autor analýzy, logistika agroproduktov na miestnej úrovni, predaj z dvora - legislatívna aktivita, audit organizácie úradnej kontroly potravín, príručka správnej hygienickej praxe pre zariadenia spoločného stravovania, príručka predaj z dvora.
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu
Absolvovaná škola/odbor: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre/ Fytotechnika
Priebeh zamestnaní: 2005-2018: SPU v Nitre; 2018-2022: Sociálna poisťovňa, ústredie; 2022-súčasnosť: MIRRI, RC NR
Kvalifikácia:
Teritórium pôsobnosti: Slovenská republika
Kontaktovať poradcu